Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Gustaf Eriksson, Torvalla

Vår pappa Gustaf föddes i slutet av 1920-talet in i en lantbrukarfamilj i Västanede. Han var son nummer tre i en syskonskara av fyra, hans syster Karin lever ännu.

Annons

Gustaf blev den som sedermera tog över familjens lantbruk och förde detta vidare fram till 1970-talet. Han hade då bildat egen familj och fick fyra barn, samt en bonusson. Han blev tidigt änkeman och kände ingen möjlighet att fortsätta som lantbrukare. Under 70-talet sadlade Gustaf därför om och utbildade sig inom socialt arbete.

Gustaf var en aktiv körsångare och musiken var en viktig del i hans liv ända till hans sista år. Sång och musik har genomsyrat hela hans liv, och det har också gått i arv till barn och barnbarn. Genom sången fick Gustaf återigen möjlighet att uppleva kärlek. Han mötte Sigrid och de fick leva cirka 45 år tillsammans. Hon hade med sig fyra barn in i förhållandet och tillsammans fick de två barn. De flyttade till Hammarstrand, till ”Vinkeln”, som blev familjens fäste i över 35 år.  Hit var alla alltid välkomna och middagarna kunde bestå av ett 20-tal matgäster.

Tillsammans skapade Gustaf och Sigrid ett liv som innehöll körsång, musik, resor och vården av deras älskade ”Vinkeln”.

Gustafs stora intresse har varit jakt, fiske och natur.

Han slutade sina dagar i kretsen av sin familj i Torvalla, Östersund, där han bodde med sin Sigrid de sista åren.

Gustaf lämnar efter sig en stor familj med barn, barnbarn, barnbarnsbarn och många vänner från uppväxten, yrkeslivet och från sitt rika sångarliv.

Familjen

Annons