Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Hagard Smeby, Bräcke

Hagard Smeby avled den 11 december efter en tids sjukdom på Tallgläntans äldreboende i Kälarne.

Hagard var utsatt för många utmaningar i sitt liv, men med sitt lugna och balanserade sätt klarade han påfrestningarna.

Han föddes i Volgsele, Vilhelmina, i en familj med nio syskon som lärde sig att inte ta för sig endast för egen vinning. Det var krigstider och redan från början en lärdom att dela lika, ta hänsyn till andra så mycket som möjligt.

Han var redan då intresserad av musik vid sidan av skogs- och järnvägsarbete, för att försörja sig. Under flera år syntes han ofta tillsammans med en bror på dansbanor i trakten, där han med sin sång och fiol spred glädje även till andra människor. Med andra ord en riktig speleman.

Det var alltså en glad och omtyckt yngling som satte sig på skolbänken och läste till ingenjör och bildade familj.

Han ägnade större delen av sitt liv till sin familj och avancerade sedermera inom järnvägen till byrådirektör. Han beskrivs i yrket som målmedveten, noggrann och intresserad av att lägga ner hela sin själ för ett gott samarbete och trivsel på arbetsplatsen.

Han var sedd som en god vän både på fritiden och i jobbet tillsammans med sina arbetskamrater, alltid redo att hjälpa till om någon behövde hjälp med något, utan att kräva tjänster tillbaka. Han var en riktig trivselfaktor som lämnat oss alla i stor saknad och sorg.

På Tallgläntans äldreboende hjälpte personalen till så att Hagard fick sysselsätta sig med vardagsarbetsuppgifter, som fyllde hans liv så länge han törstade efter aktivitet, hela tiden med humor och vänlighet.

Vila i frid och tack för allt.

Barn, barnbarn och syskon