Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Håkan Göranzon, Östersund

Håkan Göranzon har lämnat oss med stor sorg och saknad. Köpmannen och fastighetsägaren lämnade detta jordeliv med förhoppning att slippa sjukdom och smärta.

Vi två blev mycket goda vänner i samband med att han förvärvade lampaffären Elarmatur på Storgatan 32 i Östersund. Det var då han fick namnet "Lamp-Håkan", ett smeknamn som följde honom livet ut.

Under många år ägnade han sig åt fastighetsaffärer som han sedermera avyttrade.

Håkan och Ingrid, hans stora kärlek och sambo gjorde flera långresor till Memphis USA, där besöktes allt som hade med hans stora idol Elvis Presley att göra.

"Lamp-Håkan" byggde upp ett eget Elvismuseum hemma på Stuguvägen. Ett museum han var väldigt stolt över och som han fick kredd för då lokalpressen kom hem och gjorde ett fint reportage. Givetvis har jag kvar den tidningen.

Sista kvällen jag pratade med honom låg han inne på sjukhuset. Han hade ont, mycket ont. "Lamp-Håkan" orkade inte prata utan bad mig ringa upp dagen efter. Den dagen kom aldrig. Han somnade in strax efter.

Saknaden kommer bli stor efter en sympatisk och mycket god vän.

Folke Rydell