Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Hanna Nilsson, Ottsjön

Vår älskade mamma har gått bort.

Annons

Hanna Nilsson, född Sahlin, föddes i Skärså, ett idylliskt fiskeläge utanför Söderhamn. Där växte hon upp tillsammans med föräldrar och tre äldre systrar.

Till Jämtland kom hon i 20-årsåldern som evangelist inom baptistsamfundet.

I Ottsjön träffade hon vår far, Sten Nilsson. De gifte sig 1947 och fick tillsammans sex barn mellan åren 1948 och 1971.

Tillsammans drev de jordbruk fram till 1963. Sedan gården avvecklats arbetade mamma som anhörigvårdare. Hon skötte om både vår farmor och farmors syster, som därigenom kunde bo kvar hemma till livets slut. Mammas hjärta klappade varmt för de gamla och svaga.

Därefter arbetade hon på Nilssons livs, byns dåvarande affär, fram till pensioneringen.

Mamma blev änka vid 62 års ålder då vår far hastigt avled.

Som medlem i baptistförsamlingen var hon hängiven och aktiv. Hon skötte mycket av det praktiska arbetet på Betel och var även kassör i många år.

Hennes intressen under livet, förutom familjen och församlingsarbetet, har varit sång, handarbete, bärplockning och cykelturer. En resa till Israel vid 70 års ålder blev en höjdpunkt i livet. Mammas stora glädje på ålderns höst var alla barnbarn och barnbarnsbarn.

År 2008 flyttade hon till Solbacka i Föllinge där hon trivdes gott.

Vi minns vår mor med värme och tacksamhet.

Barnen med familjer