Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Henrik Johansson, Hammerdal

Henrik ”Henke” Johansson har avlidit endast 22 år gammal.

Annons

Henke omkom i en trafikolycka som inträffade den 29 april 2018 och som media rapporterat om, i Sikås by några kilometer utanför Hammerdal.

Henke var det tredje syskonet av fem. Tillsammans med två bröder och två systrar föddes och växte han upp i byn Brattåsen (Gåxsjö). Uppväxten präglades av mycket lek och bus, helst utomhus med syskon och kompisar. Sedermera flyttade familjen till Hammerdal.

Redan som liten ettåring började Henke att spela fotboll, något han gillade och fortsatte med under uppväxten. Intresset för innebandy växte också med tiden, något som han höll på med ända tills för en kort tid sedan. Hjärtat fanns hos Modo hockey och som ett riktigt fan älskade han laget både i med- och motgång.

Intresset för snöskotrar var också stort vintertid, så i höstas inköptes vad han själv sa, en ”flångny” polaris, vilket var en ögonsten. Liksom bilen som skulle vara en Volvo, ja bilen fick nog heller aldrig bli smutsig för då skulle den fort handtvättas till en spegels nivå.

Henke gick skola först i Gåxsjö sedan på Grevåkersskolan i Hammerdal, innan gymnasiet påbörjades vid Hjalmar Strömerskolan i Strömsund och industriprogrammet där. Han tog studenten 2014, för att sedan påbörja sin anställning vid stålföretaget Repay, ett jobb som han gillade och uppskattade.

Bara en vecka innan sin bortgång började han vid Dorro bygg och plåt som resande montör, något han verkligen såg fram emot. Ett utejobb med nya utmaningar och lärdomar och en resa till Prag med dom nya jobbarkompisarna.

Henke var också farbror till Ted, My och Alice, något som både han och dom formligen älskade. Så sent som dagen innan tragedin var ett faktum, fanns hela familjen samlad till barnkalas där Henke som vanligt tjoade, tjimmade och lekte med barnen. Det är minnen vi för alltid kommer att bära med oss.

Vi är glada för alla bamsekramar som delades ut, det fanns alltid plats för en till om det skulle behövas. Det var också det som vi gjorde den sista lördagen vi träffade Henke. När Henke lämnade gården där alla var samlade spelades det på hög volym i bilen, det jämtländska dansbandet Jannez version av Guenerina, så orden i texten tar vi med oss, ”den ekar bland bergen och lyfter mot himlen, skuggan utav frihet”.

Henke kommer att saknas av många, såväl familj, vänner, kompisar som kollegor, så minnet kommer att för alltid lysa kvar. Varje dag, timme, minut och sekund, kommer att prägla våra liv av enorm saknad.

Familjen

Annons