Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Inga Andersson, Frösön

På kvällen den 9 november lämnade vår vän Inga Andersson jordelivet omgiven av nära och kära. Hon drabbades av svår sjukdom och sjukdomsförloppet var mycket hastigt. Det var svårt, både för henne och för oss som fanns runt henne, att förstå.

Inga var född och uppvuxen i Rengsjö som enda barn till Paul och Kajsa. Efter skolans slut utbildade hos sig till dekoratör och arbetade i Bollnäs. Inga bildade familj i tidig ålder, barnen Lena, Eva och Anders föddes alla tre i Hälsingland. Så småningom flyttade familjen till Östersund.

Inga var hemarbetande i några år när barnen var små, men vidareutbildade sig så småningom och blev sedan en aktiv och kunnig yrkeskvinna inom områdena ekonomi/juridik och bostadsförvaltning. Hon arbetade bland annat som ombudsman på Fastighetsägarna i Östersund, som ekonom/controller på Riksbyggen och en period med liknande funktion på Storsjöhus.

År 1992 bytte hon inriktning i yrkeslivet då hon startade Butik Eloge i Östersund. Inga drev Butik Eloge med stort engagemang och lämnade arbetslivet först vid 71 års ålder.

Våra vägar möttes på Fastighetsägarna i oktober 1980 då vi blev arbetskamrater, men framförallt inledde vi en nära vänskap som höll genom allt och alla år. Vi upplevde och delade mycket tillsammans, däribland flera roliga och njutningsfyllda resor. Inga var en aktiv kvinna, mån om sin hälsa och ständigt i rörelse. Hon njöt av upplevelser av alla slag – av natur, resor, mat och dryck.

Inga var rik på relationer och familjen som så småningom utökades med sju barnbarn och tre barnbarnsbarn var så betydelsefull för henne.

Till Rengsjö och hembygden fanns en längtan och på hösten 2016 köpte hon den lilla hälsingegården Källsveden som tidigare varit i släktens ägo. Källsveden behövde mycket omsorg och Inga gav allt, hon renoverade av hjärtans lust! Hon målade, tapetserade, bar plank och kittade fönster. Inga tog sig an det som behövdes för att skapa ett varmt och ombonat hem där hon kunde ta emot sina nära och kära.

Tyvärr blev tiden då hon fick njuta resultatet av sitt arbete alldeles för kort, men Källsveden finns kvar i familjen och minner om Inga. Inga stod för så mycket, för värme och omtanke, för glädje och för konsten att kunna njuta av det goda i livet.

Vi saknar dig så!

Susanne och Agneta