Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Ingeborg Myhr, Tänndalen, 83 år

Vår mor Ingeborg Myhr gick bort 1 maj, drygt en månad före hon skulle ha fyllt 84 år.

Hon föddes och växte upp i Tänndalen, äldst bland fem syskon. Under knappa förhållanden kom hon tidigt ut i arbetslivet. Redan som sextonåring flyttade hon hemifrån och tog plats som hemhjälp i olika familjer.

1952 gifte hon sig med vår far, Johan Myhr från Ljusnedal, och bosatte sig med familjen på hans hemgård Buhrs. På gården bodde också fars föräldrar och syskon med familjer. På övervåningen i ett rum och kök bodde vi, utan några bekvämligheter så som toalett och avlopp. Det var säkert slitigt både psykiskt och fysiskt att med två små barn få tillvaron att gå ihop. Då far förutom dagligt arbete ofta var ute på spelningar kvällar och helger så var mor den som fick ta det största ansvaret för att vardagen skulle fungera.

1964 flyttade hela familjen till Tänndalen och de hus och hem som sedan blev hennes trygga tillvaro livet ut.

Hon var en av de första som började arbeta som städerska hos familjen Bejmert på det då nybyggda Tänndalens turisthotell. De sista åren fram till sin pensionering arbetade hon hos familjen Mörtberg på Hotell Tänndalen.

Mor blev änka år 2000. Hon var en samlande medelpunkt för hela vår stora familj med ett stort varmt hjärta för oss alla. Hon värnade varmt alla sina barnbarn och barnbarnsbarn och "momma" betydde mycket för dem. Med slit för hem och trygghet och med plats för mycket kärlek har hon varit en fast grund för alla oss. Saknaden och tomheten efter henne finner inga ord men vi känner ändå stor glädje och tacksamhet över att vi fick just henne som mor och "momma" och fick vara med henne till slutet.

Barnen Mary och Ture