Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Ingegerd Persson, Sveg

Siri Ingegerd Persson, född Axelsson, föddes 1933 i Ytterberg, Härjedalen.

Annons

Äldst av två syskon lärde hon sig tidigt att arbeta och att värdesätta hårt arbete. I tidiga tonår fick hon sin första anställning på Konsum i Ytterberg. Hon jobbade under många år på Ica jouren i Sveg för att 1977 ta anställning på skogsvårdsstyrelsen, där hon arbetade fram till dess att hon gick i pension.

1953 gifte hon sig med Arvid Persson och paret bosatte sig i Sveg. Dottern Birgitta, vår mamma, Gittan som mormor alltid kallat henne, föddes 1956. 1959 flyttade de in i det egenhändigt byggda huset på Gränsgatan. Huset på Gränsgatan var hennes stolthet och hon fann alltid stor glädje i att sköta om hemmet och trädgården. Arvid gick hastigt bort i december 1977 och mormor levde under många år ensam till dess att hon 1985 återförenades med sin ungdomskärlek Härje Johansson. Härje blev snabbt en del av vår familj och var som en morfar för oss ända tills det att han somnade in efter en tids sjukdom våren 2012.

Vår momma var en stark person både i kropp och i själ. Hon genomförde alltid det hon förutsatte sig och hade en stor övertygelse i allt hon gav sig in i. Hon har med gränslös kärlek och värme varit en stor del av våra liv och väldigt engagerad i oss båda barnbarn, på senare tid även i våra egna barn. John och Lovisa kommer alltid minnas sin gammelmomma och den efterlängtade prinsen, minstingen Sixten, hann hon under den sista tiden se på kort och glädjas åt.

Vi minns med värme apelsinerna som serverades på tefat, alla pepparkaksbak, sena kvällar vid köksbordet och fia med knuff, badklockan i Härjeåsjön, simskolan på somrarna, hennes stickade krusavantar och strumpor, stuvade makaronerna med falukorv och inte minst mommalimpan.

Älskade momma, nu får hon äntligen vila, fri från smärta.

Vi saknar henne.

Barnbarnen Mia och Stina