Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Ingemar Dahlström, Sveg

Vår älskade pappa och morfar somnade in natten den 11 januari.
Han blev 86 år.

I september 1931 föddes han som familjens andra son av mamma Betty hemma på gården utanför byn Vemhån i Härjedalen. Som barn lekte han och storebror Arne i skogen och fantiserade om att få vara med på älgjakten. Redan som 14-åringen blev drömmen verklighet och med pappa John vid sin sida sköt han sin första älg. Samma år slutade han skolan efter bara sex år och började arbeta i skogen.

Ingemar träffade Siv, de gifte sig och levde tillsammans i mer än 60 år. Han var 25 år när dottern Berit föddes och lillasyster Karin kom åtta år senare. De bodde först hemma hos farföräldrarna men flyttade till Sveg 1966 och 1972 till ett stort hus i Nilsvallen.

Ingemar bytte skogen mot ett jobb som bas för en verkstad. Han arbetade 47 år för samma skogsbolag men även efter pensioneringen gick han ibland över till lunchrummet och spelade kort med sina gamla kollegor.

Det var jakten som var hans största passion i livet. Han var en respekterad och omvittnat skicklig jägare – hans jakthundar var under många år de bästa i Härjedalen. Under jakten brukade han ibland tända en cigarill av märket Rillo för att se vart vinden blåste.

Ingemar pratade sällan i onödan och skröt aldrig om sig själv eller sin familj. En jaktkamrat berättar att Ingemar var familjekär på sitt sätt. Han var alltid noga med att höra av sig till Siv så att hon inte skulle oroa sig när han var ute i skogen. Och i jaktkojan om kvällarna kunde han ibland berätta stolt om sina döttrar och barnbarn.

Familjen Söderin/Dahlström