Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Ingrid Wadman, Östersund

Annons

Vår älskade mor, mormor, farmor, morfarsmor, farfarsmor och mormorsmor Ingrid insomnade stilla på morgonen den 23 juni i en ålder av 95 år.

Vår mamma har ända till i februari, då hon tyvärr drabbades av en stroke, levt ett mycket aktivt liv och skött sig själv i den egna lilla lägenheten i Karlslund. Sång, dans och musik har alltid varit viktigt och så länge kroppen medgav deltog hon i all sorts dans, allt var lika roligt. Vi barn skulle också lära oss dansa och både hambo, polska och bugg har tränats hemma i köket.

Vi har också sjungit mycket tillsammans och mamma har medverkat i många olika körer, ett par var hon aktiv i så sent som i vintras.

Ingrid föddes som näst äldst i en syskonskara av fyra i Östersund. Vår mamma älskade redan som 14-åring att dansa och under ungdomsåren tog hon alla möjliga och omöjliga tillfällen till att ta sig till dansbanorna i omgivningarna runt Östersund. Otaliga är de historier som berättats om hur hon olovandes smet iväg för att få göra det roligaste hon visste.

Hantverk var också ett intresse; vävning av olika slag, växtfärgning, makramé, skinn- och näverslöjd. Det finns många alster kvar som bär spår av hennes energi, tålamod och kreativitet.

Ett tryggt arbete på Televerket byttes på 1970-talet mot utbildningar inom pedagogik, ledarskap och friluftsliv. Arbete på Friluftsfrämjandet där hon både anordnade och ledde skid,- skridsko- och mulleskola samt barngymnastik. Mamma arbetade också som Östersunds första "skolvärdinna" på Parkskolan. Eleverna skulle erbjudas aktiviteter på raster och håltimmar! Det blev både snickrande och dans i korridorerna, för att inte tala om de fjällturer hon ordnade för de som bäst behövde det.

Som nyutbildad fritidspedagog (1976) arbetade hon i både Brunflo och Östersund, men engagemanget tog inte slut vid arbetsdagens slut. Omsorgen om barn med behov gjorde att familjen ofta utökades när vi åkte till fjällen eller till landet på loven.

Fjällen och skidåkning i Gräftåvallen, alla underbara somrar i hennes älskade Fanbyn är minnen vi bär med oss.

Hennes omsorg om oss fem barn, tio barnbarn och fem barnbarnsbarn har satt sig i våra hjärtan, ja ända in i ryggmärgen. Stark, modig, rättvis, empatisk och älskad av oss alla.

Även vackra historier har ett slut.

Vackra sånger ska sjungas.

Vackra ord sägas.

Danser dansas.

Och allt du gett oss barn, barnbarn och barnbarnsbarn ska för alltid minnas.

Finnas.

Sorg, glädje, liv och lust,

har du delat med oss.

Kraft, mod, klokhet och skratt har alltid varit ditt Du.

Nu är det vi andra kvar, kära mor.

Men för alltid finns du kvar i våra hjärtan.

Sov gott och tack för allt du gav oss.

Älskade mor, även vackra historier har ett slut.

Och sen är det bara himlen runt hörnet som väntar.

Familjen genom Eva och Mia