Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Johnny Larsson, Bräcke

Vår älskade make, pappa, morfar och gammelmorfar Johnny Larsson avled hastigt den 7 april i en ålder av 78 år.

Annons

Johnny föddes i Kroknäs, Haverö församling som första barnet till Elin och Göte Larsson. Familjen bodde några år i Våle innan flytt till Bräcke, där han med tiden fick tre småsyskon, Ulla-Britt, Martin och Bertil.

Johnny började arbeta i skogen i unga år, först som hjälplastare och senare som lastbilschaufför i sin pappas åkeri.

En valborgsmässoafton i slutet på 50-talet åkte Johnny till Stugun på dans. Där träffade han Barbro som varit hans livskamrat sedan dess. De bildade tidigt familj och fick så småningom tre barn, Isabella, Ulrika och Magnus. Medan barnen växte upp byggde familjen villan i Bräcke som de sedan bott i.

Både Johnny och Barbro har varit egna företagare under nästan hela deras yrkesverksamma liv och han har fortsatt att vara delaktig i driften i åkeriet ända fram till sin bortgång. De senaste åren drevs åkeriet tillsammans med sonen, men även lillebror Bertil arbetar där. Johnny hoppade gärna in och körde några lass om det skulle behövas, och det fanns inte många skogsbilvägar i trakten som han inte kände till.

Behövdes det skruvas eller smörjas något på verkstan var han snabb att erbjuda sin hjälp. Verkstaden var en plats där Johnny trivdes att vara och han tillbringade mycket tid där och han var mycket händig och löste det mesta. Johnny tyckte mycket om att vara i skogen på sin fritid, både att fiska och plocka bär. Han var en stor djurvän och det märktes att det var ömsesidigt.

En av hans favoritplatser var stugan i Storsand som föräldrarna byggde på 50-talet och som funnits i familjens ägo sedan dess. Johnny var en mycket snäll och omtänksam person och han hördes aldrig klaga på något eller någon, han hade en stor bekantskapskrets och han berättade gärna historier och minnen för oss alla.

Johnny var mycket mån om sin familj som med tiden har utökats med både barnbarn och barnbarnsbarn, så det har blivit många födelsedagar och skolavslutningar att träffas vid under åren.

Johnny har lämnat ett stort tomrum efter sig och kommer att vara saknad av många.

Barbro, Isabella, Ulrika och Magnus

Annons