Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Karl-Reidar Helgesson, Salsån, Hackås

Till minne av vår pappa Karl-Reidar som efter en lång tids sjukdom lämnat oss i stor sorg och saknad, vid en ålder av 72 år.

Pappa föddes i Flatnor 1949 som yngst av två bröder. Efter några år flyttade familjen till mamma Britas hemgård ”Kula” i Salsån.

Redan i unga år tyckte pappa om att dansa och det var just på en dans under julhelgen 1970 som han träffade vår mamma Iréne. Juni 1971 kunde vår pappa titulera sig nyutexaminerad sjuksköterska och han fortsatte senare sin yrkesbana som distriktssköterska. Han var väldigt omtyckt och blev ofta bjuden på kaffe med dopp ute i gårdarna.

Pappa och mamma gifte sig en vacker höstdag 1974 och två år senare föddes äldsta dottern Caroline. Två ytterligare döttrar, Hanna och Elin, föddes 1978 och 1981. Efter en tid i Brunflo, bosatte sig vår familj i pappas älskade hemby Salsån där de skapade en trygg och underbar uppväxt för oss.

Pappa var en naturmänniska och älskade att ta med sig oss och en bärhink för att springa på myrar och fjäll och plocka myltha. Andra bär lockade också. Vintertid blev det många turer med skidor men även med skridskor och spark. Allra bäst var ändå fikapauserna. Tälta gjorde vi både på gräsmattan utanför huset och på andra ställen. Semester i hyrda stugor runt om i Sverige, var ett återkommande nöje för hela familjen.

Dans blev fortsatt ett stort gemensamt intresse för pappa och mamma. Detta samt musik och sång sammanförde dem med många vänner.

Pappa drabbades tyvärr senare av sjukdom. Trots denna, kunde han under en lång tid bibehålla och utöva sina intressen; såsom bilbingo, bad och musikupplevelser. Mamma som vårdat pappa i hemmet har fått ovärderlig hjälp av underbara assistenter, som efter all tid blivit en del av familjen.

Pappa var oerhört närvarande och med värme och kärlek har han och mamma gett oss den bästa tänkbara uppväxt. Vi kommer att med glädje minnas våra upptåg och strapatser, ta med oss det han lärt oss, dansa med våra barn i köket som han gjorde och koka sötsliskig kola på lördagar.

Vi kommer att vara honom evigt tacksamma för att just han varit vår pappa. Vi kommer för alltid att sakna hans närvaro i våra liv.

Caroline, Hanna och Elin