Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Kerstin Bergström, Ljusnedal

Kerstin Bergström, Ljusnedal, har avlidit i en ålder av 93 år. Hennes närmaste är döttrarna Anita Nilsson och Lilian Bergström med familjer.

Kerstin var äldst av fyra syskon. Hon växte upp och levde sitt liv i Ljusnedal frånsett arbete under ungdomsåren på hotell i Åre och Östersund.

I Östersund träffade hon Anders Bergström som hon gifte sig med i Ljusnedal där de bosatte sig 1944. Flickorna Anita och Lilian föddes. Kerstin och Anders byggde sitt hus 1955.

Hennes flitiga händer skötte hemmet och hann med mycket hantverk som klädsömnad, vävning och stickning. Kerstin var engagerad i Bruksdagarna med tunnbrödsbakning, som bakades med hennes recept. Hon var glad, gästvänlig, sjöng gärna och en riktig arbetsmyra.

Turåkning och slalom var ett stort intresse. Resor till sol och bad, Kenya och Amerika hann de också med.

När maken Anders blev sjuk 1994 flyttade hon till pensionärslägenhet i Funäsdalen. Där bodde hon tills sjukdomen satte stopp för eget boende. Sista dagarna var hon på Fjällsol. Hon hade familjen hos sig när hon somnade in. Saknaden är stor, men Kerstin är i ljust minne bevarad.

Döttrarna Anita Nilsson och Lilian Bergström