Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Kjell Hemmingsson, Föllinge

Kjell Hemmingsson, född den 22 oktober 1935 har avlidit i kretsen av sina närmaste den 2 juni 2021. Vår pappa somnade in samma dag som häggen blommade som vackrast.

Pappa föddes i Norra Skärvången, närmare bestämt i Rönningen. Där växte han upp med sina fyra syskon. Pappa var den förstfödde sonen i familjen, då var det självklart att han skulle ta över gården efter sin far. På gården fanns kor, hästar, höns och grisar. På gården fanns även fina nordsvenskar.

Hästarna var oerhört viktiga på gården, de fanns där innan traktorn gjorde entré. Pappa höll på med nordsvensk avel, han åkte runt och inseminerade ston. Ibland kom det ston till Rönningen för att bli inseminerade. Det var en spännande tid enligt de äldre syskonen Hemmingsson.

Jordbruket präglades av en småskalighet som varvades med bildandet av en mycket stor familj.

Vår pappa träffade mamma tidigt i sitt liv. Tillsammans fick de åtta barn, varav sju av oss finns kvar i livet. Pappa har fått många barnbarn och barnbarnsbarn. Familjen är väldigt stor.

Tiderna förändrades och jordbruket avvecklades. Våra föräldrar valde att sälja Rönningen och bosatte sig i ett torp i Norra Skärvången. Pappa fick då börja arbeta i skogen. Först som huggare och sedermera utbildade han sig för att köra olika skogsmaskiner. Skogen har alltid varit en viktig plats för vår pappa.

Ett starkt intresse som egentligen har varit ett med vår pappa är jakt. Då främst älg- och harjakt. Åtskilliga är de dagar som spenderats i jaktens tecken och åtskilliga är de historier vi fått höra. Ett starkt intresse som har tagit stort utrymme i pappas liv. Pappa har tillbringat oändligt med tid i denna jakt, ett oerhört starkt intresse som präglade hela hans uppenbarelse. Pappa har liksom haft en inbyggd kompass och haft god kännedom om sina jaktmarker. Ibland varvades jakten med lite fiske och hjortronplockning.

Ett annat stort intresse pappa haft vid sidan av jakten har varit att titta på idrott. Fotboll, hockey, skidåkning, skidskytte, ja, det har varit många timmar som har observerats och analyserats. Pappa var snabb att köpa den första tv:n som kom ut på marknaden och tv:n har varit en stor vän vid hans sida. Pappa gillade att titta på och prata om alla idrottsprestationer. Vid sidan av sin tv-fåtölj har pappa ofta haft en jakthund vid sin sida, då gärna en jämthund.

Mitt i livet valde mamma och pappa att gå skilda vägar. Pappa träffade Gerken och de har levt ett liv tillsammans.

Pappa var en stilla person. En person med mycket kunskap inom sina intresseområden. Pappa var intresserad av omvärlden, tittade ofta på nyheterna och läste Östersundsposten. Det första han gjorde, tidigt på morgnarna, var att koka kaffe, gärna äta en god bulle och att lyssna på lokalradion. Att möta dagen tidigt var pappas melodi.

Den absolut sista veckan av sitt liv bodde pappa på Solbacka i Föllinge, där fick han god omvårdnad av personalen, av oss barn och av Gerken.

Vi vill tacka dig, pappa, att du gav oss en stor familj med många syskon!

En hälsning från syskonen Hemmingsson

via dottern Magdalena