Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Lars Eldh, Dvärsätt, 48 år

Vår käre son Lars avled efter en längre tids sjukdom den 8 maj i sitt hem omgiven av sina nära och kära.

Med Lars bortgång förlorades en mycket älskad son, broder samt make till hustrun Kristina och far till deras båda barn Anton och Emilia.

Lars föddes 1966 i Strömsund. Efter fyra år i Strömsund flyttade familjen till Frösön.

Skolgången började på Vallaskolan och efter denna gick Lars på el-teleprogrammet på Wargentinsskolan.

Efter avklarad grund- och gymnasieskola gjordes värnplikten på F 4, Frösön. Lars ville fortsätta inom flygvapnet och utbildade sig till flygtekniker vid försvarets skola i Halmstad. Han var sedan under några år anställd vid flygflottiljen F 4.

Han fick en förfrågan och ett erbjudande om en tjänst vid företaget Teknikinformation i Krokom. Lars var alltid nyfiken och beredd på nya utmaningar och begärde tjänstledigt från flygvapnet för att prova på den nya tjänsten. Han blev därefter kvar på denna. Han trivdes mycket bra och arbetade där som projektledare och tekniker.

Lars var en person som intresserade sig mycket för andra människor, och han lyssnade alltid på ett engagerat sätt på vad som sades vid de olika samtal, som han deltog i. Han kom alltid med goda råd i diskussionerna och vinklade ibland sina svar mycket humoristiskt, men dessa hade på samma gång en djup underton och mening, och det var alltid en lättsam och glädjefylld stämning runt honom.

Lars var mycket omtänksam som make och far, och han satte alltid sin familj i främsta rummet. Hustrun och barnen var hans ögonstenar och stolthet.

Hela Lars familj hade ett stort intresse av att resa ut i världen och en av de sista långresorna som de gjorde tillsammans var till USA. De landade i Orlando och körde sedan bil till Key West på USA:s sydkust. Den resan var mycket givande för familjen, och hade det funnits möjlighet hade de gärna stannat en tid till.

Musiken har präglat honom sedan ungdomsåren, och han startade tillsammans med sin bror Klas och två andra kamrater ett rockband som fick namnet Heavy Sound och som senare ändrades till Admit. Bandet var mycket populärt under slutet av 70- och början av 80-talet, och de var ute och spelade på ett flertal platser i Jämtland.

Musiken betydde mycket i hans liv även vid vuxen ålder, och han tog gärna fram gitarren och spelade och sjöng.

Ett annat av Lars stora intressen var astronomi, och han satt många gånger vid sin datorstyrda stjärnkikare nattetid och sökte och blickade ut över rymden. Frågade man honom om var de olika planeterna och stjärnorna fanns på himlen, kunde han svaren.

Alla omkring Lars är mycket tacksamma för den tid vi fick tillsammans, och med all den kärlek och omtanke som följt och funnits omkring honom, känner vi en oändligt stor sorg och saknad. Sov i ro Lars.

Mamma och pappa

Syskonen