Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Lars Hamrén, Brunflo

En man med stort hjärta och med sin humor alltid närvarande har efter en tids sjukdom lämnat oss i stor saknad, 77 år gammal.

Lasse föddes 1944 i byn Skålan, i Bergs kommun, och växte upp som nummer åtta i skaran av tolv syskon.

Efter avslutad grundskola arbetade han bland annat som dräng i Marieby och med skogsarbete runt sin hemby. I samband med att han gick verkstadsskolan och blev VVS-montör, flyttade han till Östersund. Han arbetade hela sitt yrkesliv som VVS-montör, mest på olika  byggen men avslutade inom Östersunds kommun fram till sin pension. 

1965 träffade han Birgith och de fick två barn, Andreas (1972) och Helena (1980). 1980 flyttade de till Brunflo där de blev kvar. De byggde i första halvan av 70-talet en sommarstuga i Lännäset där de spenderade stora delar av sin lediga tid. 

Lasse var mycket omtyckt av  både släkt, vänner, arbetskamrater och bekanta. De flesta vill nog framhålla hans värme, humor och kvicka kommentarer som främsta kännetecken. Lasse var omtänksam och alltid redo att hugga in om någon behövde hjälp. Han gillade också att diskutera och gick igång när det kom till politiska diskussioner och orättvisor. Han var intresserad av djur och natur. Han var trogen älgjägare men var egentligen mer intresserad av själva jakten och att titta på djuren än att faktiskt skjuta dem.

En stor passion var också längdskidåkning. Lasse åkte själv mycket längdskidor i sitt liv – i spåret och till fjälls. Han älskade också att titta på längdskidor och var nog en av Vinterstudions mest trogna tittare där han satt i sin fåtölj i skjorta och mjukisbyxor.

En resa som gjorde väldigt stort avtryck på honom var när han tillsammans med familjen reste till Sydafrika. Den pratade han mycket om under lång tid efteråt och hade gärna åkt tillbaka.

Lasse - make, pappa, morfar, farfar, svärfar. Alltid saknad, aldrig glömd!

Birgith, Andreas och Helena med familjer