Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Lasse Nordin, Östersund

Lars (Lasse) Nordin har somnat in efter en lång tids sjukdom 79 år gammal.

Lasse bodde sina första tio år med sin mamma Eva och pappa Olle i Bräcke. När Lasse var 10 år dog hans mamma av hjärtsjukdom. Därefter flyttade Lasse med sin pappa till Albacken.

Lasse träffade 1960 sin blivande hustru Vivianne Larsson från Albacken och de fick sonen Thomas 1961. De bodde till att börja med i Stavre för att sedan flytta in på Viviannes hemgård i Albacken.

Lasse hade två verkligt stora intressen i livet, det var trav och att samla på konst. Han gick in för dessa intressen med liv och lust. Besöken på travbanorna blev otaliga. Han köpte 1970 en egen travhäst Panör, denna häst blev sedan hans ögonsten och intresse under flera år speciellt eftersom den visade sig vara en vinnare på travbanorna.

Lasse jobbade förutom en period som taxichaufför hela sitt liv som skogsarbetare åt SCA. Han var även fackligt engagerad under många år.

Han drabbades av flera stora sorger, hans fru Vivianne som han månade så mycket om insjuknade tidigt i Alzheimers och avled år 2000. Efter Viviannes bortgång så försämrades Lasses egen hälsa. Han sålde gården i Albacken och flyttade in till Östersund. Sina sista år tillbringade han på äldreboendet Brunkullan i Odensala där han fick mycket god omvårdnad.

Enda barnet, sonen Thomas, avled 47 år gammal i en akut sjukdom år 2008.

Lasse somnade in lugnt och stilla den 11 november. Nu får han återförenas med sina kära, Vivianne och Thomas.Vi känner saknad men är tacksamma för den tid vi fått ha Lasse hos oss.

Sara och Ann-Mari Nordin

Birgitta Håkansson

Carina och Per-Erik Håkansson med familj