Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Leif Fregelin, Frösön

Vår älskade Leif Oskar har efter en tids sjukdom stilla somnat in i sitt hem på Frösön.

Annons

Leif Fregelin föddes och växte upp som ett av fyra syskon i Föllinge. Som 15-åring flyttade han till Östersund och började arbeta på Gunnings konditori.

Efter några års praktik på Svedbergs tandtekniska laboratorium gick flyttlasset till Göteborg där han utbildade sig till tandtekniker. Sitt första jobb som tandtekniker fick Leif i Ramsele, där han träffade sin blivande livskamrat Irene.

Leif började bygga veteranbilar, han tog även flygcertifikat, två intressen som han delade med sin tvillingbror Rolf. Som ung var han även med och både sjöng och byggde dekor på revy i Ramsele. Han var med i Runes trio, då som självlärd basist.

I början av 70-talet gick flyttlasset till Frösön, och där bodde han resten av sitt liv. Leif var en sann allkonstnär, det fanns inte mycket som han inte kunde laga eller reparera. Han har byggt både fiol och nyckelharpa, han målade akvareller, gärna med motiv från Jämtland och han täljde trägubbar. Leif trivdes som allra bäst hemma, gärna med något projekt nere i snickarboden eller i garaget.

Några längre resor var han inte intresserad av, han njöt av att åka omkring med någon av veteranbilarna, ta en sväng i Sverige med fru och husvagn, eller ta med barn och barnbarn på någon hotellweekend och bara umgås och ha det bra.

Även om Leif skapat och byggt under alla år, är det ändå hans finurligt snabba humor och varma hjärta som var hans signum. En fantastiskt omtänksam människa har lämnat oss, men alla minnen är så ljusa. Din kärlek finns i våra hjärtan för alltid.

Irene, Lars och Anna

 

Annons