Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Lennart Beckman, Östersund

Lennart Beckman föddes 18 maj 1955 i Lillkrog i Bräcke kommun där han växte upp och bodde under skolåren.

Lennart trivdes aldrig riktigt i skolan och hittade gärna på hyss med sina kompisar i byn. Efter skolåren flyttade han runt i Sverige och jobbade bland annat som isolerare innan han flyttade hem till Östersund och bildade familj, där sönerna Thomas och Magnus föddes och senare kom även dottern Therese.

Han fann tidigt i livet intresset för motorer och arbetade under många år som lastbilschaufför vilket han älskade. Att köra långa sträckor till Göteborg var något Lennart uppskattade och då speciellt de gånger barnen följde med på en tur. På senare år sågs han på Jemtbil eller som chaufför på någon av stadens stadsbussar, ständigt med ett leende på läpparna.

Lennart var en aktiv person som älskade motorsport och speciellt folkrace. Han körde själv under många år och senare var han mekaniker åt både Thomas och Therese. De flesta som har kört folkrace vet vem Lennart var eftersom han ägnade mycket tid och engagemang åt sporten, speciellt då i Bringåsen racing där han varit aktiv sedan uppstarten av klubben. Lennart var även intresserad av fiske och en dröm var att åka till Kanada och fiska lax.

Lennart var en social person som hade många vänner, han ställde alltid upp och hjälpte till om någon hade en bil som krånglade. Detta var något han gjorde in i det sista även fast han hade svårt med sin lungsjukdom och reumatism. Han var en livsglad person som inte ville sitta hemma och vara sjuk, men tillslut tog lungsjukdomen över och han somnade stilla in den 9 juli 2020 på Östersunds sjukhus omgiven av dem han älskade.

Familjen