Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Lennart Vikander, Dvärsätt

Snart 2,5 månad har nu gått sedan vår älskade Lennart Vikander somnade in, dagar fyllda av oändlig sorg och saknad. Den 24 februari 2020, då förlorade han kampen mot demensen, ett sjukdomstillstånd som han kämpade med i drygt tre år.

Ett tillstånd som förändrade hela hans personlighet, både fysiskt och mentalt, men i våra hjärtan var Lennart alltid den samme. En kärleksfull, godhjärtad, omtänksam make, pappa, morfar, farfar och svärfar. Han hade många fina egenskaper som både vi och andra såg, han var väldigt hjälpsam, vänlig, lugn och händig. Även om han ibland var tystlåten och eftertänksam, så var Lennart väldigt snabb i repliken och social, med nära till humor och skratt.

Lennart var född och uppvuxen i Stångviken uppe i Skärvången, tillsammans med tre systrar och föräldrar. Han skolade sig till elektriker i Östersund och har under alla år fram till sin pension arbetat som elektriker. Ett arbete som Lennart trivdes väldigt bra med, och han hjälpte gärna släkt och vänner med elinstallationer. Han började på Grundbergs elfirma i Dvärsätt, som bytte namn till Dvärsätt El där han också under några år var delägare.

Lennart och Agda träffades på dans i Landön, på Långans dansbana år 1967. Dom har under större delen av sitt liv tillsammans bott i Dvärsätt, men de tillbringade även stor del av sin fritid i sommarstugan i Lundsjön. 1969 gifte de sig i Lits prästgård, och samma år föddes Annie-Britt, den äldsta av fyra barn. 1971 föddes Ewa-Marie, 1974 Madeleine och 1978 Per-Allan. Och 10 maj förra året firade Lennart och Agda guldbröllop, 50 år som gifta.

Förutom att tillbringa mycket av sin fritid i sommarstugan, så var vi ofta och hälsade på Lennarts syster med familj i Norge, och systern med familj i hemgården i Stångviken.

Lennart tyckte mycket om att fiska, plocka bär och åka skoter, han trivdes med att vistas ute i naturen. I sin ungdom var han väldigt bra på att spela fotboll, ett intresse som följde honom även på äldre dar. Han hade en mycket kreativ förmåga, och var enormt bra på att teckna. Den kreativa förmågan visade sig också när han snickrade, då han fann lösningar på det mesta han tog sig för. Lennart spelade gärna kort med barn och barnbarn, och deltog gärna i andra aktiviteter tillsammans med oss.

Dans och dansbandsmusik uppskattade Lennart mycket. Lennart och Agda träffades som sagt på dansbanan, och dansat har de fortsatt att göra hela livet. Även när pappa insjuknat så fortsatte de att lyssna på dansmusik tillsammans, vilket gav både glädje och kärleksfulla minnen för båda. Något som pappa helt säkert uppskattade och mådde bra av.

Det känns väldigt tomt och tyst nu när Lennart lämnat oss, i en ofattbar sorg och saknad. Vi kommer alltid att minnas honom som den fantastiskt fina person han var. Han kommer för alltid att vara älskad och saknad och i våra minnen ljust bevarad.

För alltid i våra hjärtan.

Agda och barnen med familjer