Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Lilian Amalia Sofia Rönngren, Luleå

Till minne av vår kära mor Lilian Amalia Sofia Rönngren, född Fors, med rötter i Jämtland.

Mamma föddes 1929 och växte upp i Västerbotten tillsammans med sina tre syskon för att så småningom hamna i Luleå.

Där träffade hon sin enda och stora kärlek vår pappa Sven Rönngren.

Paret fick två barn, Kenneth och Kathrin. 

Vår mamma var den pyssliga mamman som alltid såg till att vårt hem var en trivsam oas, hon sydde våra kläder och jag som dotter såg jämt ut som en docka i mina fina klänningar. Mamma arbetade största delen av sitt liv på lasarettet i Luleå. När hennes sjukdom inte tog över var hon med sitt sprudlande sätt en glädjespridare bland sina arbetskamrater, släkt och vänner. Trots sjukdomar halva hennes vuxna liv så fanns hon alltid vid vår sida och gav oss tillsammans med vår pappa den kärlek och trygghet som lagt grunden till våra framgångar i livet.

År 2012 miste hon sin käraste, vår far Sven. Sorgen efter honom blev stor och hennes vardag blev aldrig densamma. Vår mor har alltid varit en kämpe men hennes sista kamp mot sjukdomar blev för stor. Lördag den 13 september lämnade vår mor Lilian oss i stor sorg och saknad.

Vi kommer bevara minnet av henne djupt i våra hjärtan

"För den som sjukdom mest är givet är döden skönare än livet."

 Kenneth och Kathrin med familjer