Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Linus Sandqvist, Frösön

Linus Sandqvist, Frösön, har efter en tragisk olycka lämnat oss alldeles för tidigt, endast 22 år gammal. Linus var en älskad sambo, son och bror. Han växte upp i Fyrås, Hammerdal.

På gymnasiet läste han VVS- och fastighetsprogrammet i Östersund. Han flyttade då och blev "stadsbo" på pappret. I hjärtat var han alltid hammerdaling. I våras tog han äntligen den efterlängtade titeln; "Branschcertifierad VVS-montör", som han stolt arbetade som på Norderåsens VVS.

Linus minns vi som en genomsnäll person med ett stort hjärta. Han ville aldrig någon annan något ont. Han fanns alltid där, trygg och med öppna armar. En stabil klippa att luta sig mot oavsett vad det gällde.

Skotrar och bilar var ett av Linus största intressen. Vintern var alltid något han längtade till. Grilla ute i snön, köra skoter med vännerna eller bara att ta med hunden på en tur till Rullholmen och elda och njuta av soliga vinterdagar.

Musik var något han älskade. Musiken var ofta på hög volym och helst i lurarna dygnet runt när han var på språng. Låttexterna på de flesta låtar sjöng han utantill och det finns idag flera låtar som förknippas starkt med honom. "God damn you" av Jay Smith är en av dessa.

Linus var otroligt duktig på matlagning och styrde riktigt goda middagar hemma på helgerna. Hemligheten bakom riktigt god mat var enligt Linus att krydda rejält. Smakerna satte han varenda gång.

Han hade en stor vänkrets. Att umgås med vänner var något Linus prioriterade högt. Han var en äventyrlig och spontan person, svårt att sitta stilla, likt mig, och det var därför vi passade så bra ihop. Vi möttes på Västgård game fair, en jakt- och viltmässa i Kall dit vi båda styrde varje år.

Två år och två månader fick jag dela med människan jag trodde jag skulle få leva resten av mitt liv med. Hans liv blev orättvist kort. En låga slocknade när du försvann och lämnade ett stort tomrum. För evigt saknad, för evigt älskad.

Din Sara