Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Lisen Lindqvist, Bromma

Som tidigare meddelats har Lisen Lindqvist, född Nillbrand, efter en längre tids sjukdom avlidit i en ålder av 77 år. Hon efterlämnar dottern Eva Wagner med make Magnus och barnen Wille och Filippa. Hon ingick äktenskap med Bengt Lindqvist 1967 och blev änka år 2010.

Lisen föddes i Sveg och var första barnet till Britta och Jonas Nillbrand. Familjen flyttade till Östersund 1938 där brodern Stig föddes.

Lisen började sin skolgång i Södra skolan och examinerades vid Flickskolan 1956. Därefter var hon anställd vid SJ, Östersund – först vid trafiksektionen och därefter vid SJ:s resebyrå – till 1966.

Efter flyttning till Stockholm var hon under en kortare tid värdinna för Stockholms stads utställningar bland annat i Budapest. Hon återgick till SJ resebyrå och var bland annat med och startade resebyråer vid SIDA och IBM. Sedan 1977 till sin pensionering tjänstgjorde hon vid SJ:s resebyrå på Utrikesdepartementet och bokade resor för kungligheter, ministrar, ambassadörer med flera. Hennes arbete i resebranschen gav henne möjlighet till att göra berikande resor över hela världen.

Genom sin familj fick Lisen tidigt ett stort intresse för sång och musik och hon spelade barnteater från unga år. På 1950-talet engagerades hon av Östersunds dåvarande revypappa Hudo och började med att sjunga och deklamera på jamska. Under flera år var hon en uppskattad revyartist såväl i Östersund som i revyerna i Kälarne. Hon medverkade i starten av Jamtlikväll och var själv med som Jamtliflicka. Lisen var också engagerad i annan underhållning och sjöng bland annat med Bröderna Lindqvist. I femton år hade hon hand om länets lucior – reste runt med dem i länet och samlade in pengar.

Att värna om jamskan i sång och uppläsning har alltid betytt mycket för henne vilket förde henne naturligt till Jämtlands gille i Stockholm där hon var såväl värdinna som ordförande i många år och belönades med Gillets förtjänstmedalj.

Hennes stora matlagningsintresse visade sig i de smakfulla och generösa middagar hon gärna bjöd in till – hennes gravade lax var berömd. Semestrarna tillbringades vanligen i familjens sommarställe på Holmen invid Mälaren i Sigtuna.

Lisen skapade glädje och vänskap genom sin positiva utstrålning och generositet i alla sammanhang. Som god mor och kärleksfull syster lämnar Lisen många ljusa minnen.

Saknaden är stor.

Dotter Eva och bror Stig