Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Margit Bäck, Söderhögen

Margit Bäck, Söderhögen, har avlidit i en ålder av 86 år.

Mamma föddes och växte upp i Nederhögen. Hon var yngst i en syskonskara av åtta barn. Hon fick tidigt börja hjälpa till i jordbruket med diverse sysslor. Bland annat var hon många somrar i fäbodvallen Näsbuan med djuren. Och med alla sysslor som det innebar. Under en period jobbade hon på ålderdomshem i Ås och Frösön.

Senare träffade hon Bror Bäck från Röjan. De gifte sig på 1950-talet och bildade familj. De fick fem barn. Mamma var hemma och tog hand om oss under uppväxttiden, samtidigt som hon var med och tog hand om jordbruket. Senare, när vi blev äldre, började hon arbeta i skogen med röjning och plantsättning under några år, samtidigt som jordbruket avvecklades. Efter skogen jobbade hon några år på Vemdalsskalets högfjällshotell som städerska.

På 70-talet köpte hon en taxirörelse som hon drev fram till sin pensionering. När hon gått i pension hjälpte hon oss om vi behövde.

Mamma var en stor djurvän. Tyckte om att vara i skog och natur, bärplockning, måla tavlor, musik, sjunga och spela. Hon var vegetarian och odlade ekologiska grönsaker. Hon månade om de sina.

De sista åren bodde hon på Östgärde servicehus i Rätan.

Barnen