Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Märta Modén, Hackås

Märta Modén, född Festin, har lämnat oss i stor sorg och saknad. Märta föddes i Vinälven, Hackås och var hela sitt liv hembygden trogen. Hon växte upp som enda flicka med tre bröder som alltid tog väl hand om henne. Betty och Johan Festin var hennes underbara föräldrar.

I unga år förlovade hon sig med John Aune från Enafors. John Aune omkom tragiskt i en drunkningsolycka när mamma väntade sitt första barn, Jane.

Märta arbetade på Konsum i Hackås och efter några år träffade hon där John Modén, från Skålan, som hon så småningom gifte sig med och de fick dottern Ingrid tillsammans. John Modén avled alldeles för tidigt och återigen var hon ensam. Nu med två flickor att ta hand om.

Märta fortsatte arbeta på Konsum och när butiken i Hackås stängde arbetade hon på Konsum i Fåker, Tandsbyn och Östersund. På 70-talet träffade Märta sin särbo Henry Gegerfeldt. De var särbor i drygt 40 år tills Henry drabbades av en stroke och avled.

Märta var en glädjespridare, alltid nöjd och glad trots många hårda törnar i livet. Hon tänkte mer på andra än sig själv och var alltid snabb att hjälpa och trösta. Skrattet var alltid nära tillhands. Märta älskade solen och satt ofta ute på sin altan glatt vinkande till alla som åkte förbi. Vi har många fina glada minnen från enkla spontana middagar till utlandsresor.

Vi är så glada över att vi haft möjligheten att tillbringa mycket tid med vår mamma och att hon blev just vår mamma.

Döttrarna Jane och Ingrid