Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Martin Pålsson, Brynje, Östersund

Martin föddes i årets första snöstorm 2004. Kanske var det därför skotrar blev bland det roligaste han visste?

Martin var en kille full av fart. Det cyklades på bakhjulet långa sträckor, skidor på längden och utför, skoter, cross, moppe, fyrhjuling, epa och även full fart i tv-spel. Martin hade drömmar och planer, det var mycket han skulle göra ”sen”, när han blev frisk... Han ville plugga och sedan gärna jobba inom till exempel förskolan. Martin var alltid så fin med mindre barn, ville hjälpa dem och lära dem.

Martin hade alltid ett leende nära och buset bubblande i ögonen.

Martin började i Bringåsens skola, vidare till Treälvens skola i Lit och sist Wargentinskolan, dit han aldrig slutade att längta.

Men en dag i maj i klass 8 förändrades allas våra liv totalt. Det visade sig att älskade Martin drabbats av en hjärntumör. Under 1 år och 10 månader kämpade Martin så tappert. Inte med en endaste tår eller klagan gick han igenom alla dessa behandlingar, operationer och provtagningar. Det var han som lyfte oss! Med ett glatt tjoho eller en liten sjungande trudelutt lyfte han oss till skyarna. Han var helt otrolig genom hela denna fruktansvärda resa!

Hans fina vänner, som han längtade enormt efter men som han inte kunde umgås med på samma sätt på grund av sjukdomen, använder ord som “glädjespridare”, “en fin personlighet”, “ett mycket gott hjärta”, ”den mest genomgoda människa jag nånsin träffat” och ”du har gjort mig till den person jag är och den personen vill jag alltid vara”.

Då sjukdomen tyvärr gav Martin fysiska begränsningar och han inte längre kunde göra det han tidigare ville göra, så tyckte han att det var tråkigt, det var hans enda klagan...

Så för att hedra hans minne, uppfylla hans önskningar om roliga stunder, startar vi en fond i hans namn. Genom denna fond kan vi ge andra cancerdrabbade barn och ungdomar vid Östersunds sjukhus en möjlighet till att glädjas och ha roligt en stund under en jobbig sjukdomstid.

Martin blev 16 år, fyra månader och sex dagar.

Han finns för alltid i våra hjärtan – för alltid tillsammans!

Mamma och pappa