Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Mary Löf, Strömsund

Vår innerligt älskade mamma, farmor, mormor, mormorsmor och svärmor Mary Löf har lämnat oss med stor saknad och många minnen.

Annons

Mary föddes 1924 i Vedjeön som yngst av fyra syskon. Hon blev 90 år och under hennes livstid hann hon se Sverige i omvandling, från ett samhälle som präglades av jord- och skogsbruk till dagens samhälle. Hon följde hela tiden med i samhällsutvecklingen och hon hade, fram till att hennes syn försämrades, en egen dator så att hon kunde läsa kvällstidningarna.

Hennes uppväxt präglades av livet hemma i byn och arbetet på gården tillsammans med sina föräldrar och syskon. När Mary träffade sin blivande make Erik flyttade hon till Strömsund och de fick barnen Britt-Inger och Johnny. Efter att barnen växt upp började hon arbeta på Börjes konditori i Strömsund och sedan som skolmåltidsbiträde på Hjalmar Strömerskolan fram till sin pensionering. Mary blev änka 2001, så hon och Erik fick över 50 år tillsammans. En stor sorg var när sonen Johnny hastigt gick bort 2011.

Mary var mycket förtjust i handarbete liksom i att lösa korsord. På sommaren ägnade hon sin tid åt sommarstället i Brandberget. Hennes stora omsorg och varma hjärta ägnades dock främst åt sina barn, barnbarn och på senare år även barnbarnsbarn. Hon följde sina fem barnbarns uppväxt, skolgång och fritidsaktiviteter med stort intresse. De har känt att hon alltid har glatt sig med dem i det de velat göra och de minns hennes fördomsfrihet och respekt för andra människor.

Det är en mycket älskad och saknad mamma, farmor, mormor, mormorsmor och svärmor som nu lämnat oss, övrig släkt och vänner. Vi tröstar oss dock med att hennes liv blev långt, tämligen fritt från sjukdomar och att hon fick se sina kära barnbarn växa upp.

Tack för allt, du kommer alltid att finnas i våra hjärtan.

Familjen