Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Micke Olsson, Östersund

En av Östersunds musik- och nöjesprofiler har tyvärr lämnat oss efter en tids sjukdom i stor sorg och saknad. Micke var son till Marie-Anne och framlidne Mark Olsson.

Redan som liten grabb var det musiken som var det stora intresset för Micke eller Honken som han också kom att kallas. Varje dag efter skolan var det trummorna som gällde. Det var Kiss, Status Quo, Deep Purple med flera som strömmade ut ur högtalarna i källaren i Ångsta där vi växte upp. Han lyckades få det att låta precis som på skivorna. 

Det enorma intresset för musik förde så småningom Micke till dansbanorna. Ett antal dansband kan nämnas, Cattings, Stefanz, Sunshine, Max Fenders med flera. Många år längs vägarna i turnébuss hann det bli.

Micke gick helt enkelt i sin far Marks fotspår. Det mycket populära showbandet Morbror Martins var också på tapeten under flera år. Många är vi som på en afterski eller afterbeach fått förmånen att bli underhållna av dessa underbara och roliga musikanter.  

Med sin enorma talang bakom trummorna fick han också förmånen att, tillsammans med sin far, få spela med storheter som Putte Wickman, Charlie Norman, Titti Sjöblom med flera. Mickes största förebild var ändå hela tiden hans egen far som njöt mycket över att få spela tillsammans med sin egen son.

Under senare år har Micke haft möjligheten att få spela med Mässingssextetten där flera av pappa Marks musikerkollegor numera spelar.

Hockey var också något som Micke hela livet brann för. Förutom att han själv med stor framgång spelade så var han också förmodligen den bästa målvaktstränaren man kunde hitta i dessa trakter. Andra meriter på listan är så klart alla år som DJ på privata och offentliga tillställningar. Som kapellmästare, krogägare och entreprenör har han nu lämnat oss alldeles för tidigt.

Förutom allt Micke hann med under sina 60 år så har han också två underbara barn som idag sörjer honom och hans bortgång. 

Kasper och Lise

Mamma samt syskon med familjer