Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Monica Gissler, Östersund

Monica Gissler, min älskade moster, har efter kort tids sjukdom somnat in, vid en ålder av 72 år. Hon sörjs närmast av familj och en mycket stor vänkrets.

Monica växte upp i Gällö tillsammans med sina föräldrar Jöns och Aina samt syster Gurli. Efter realskolan påbörjade Monica sjuksköterskeutbildning i Sundsvall och tog examen år 1969. Hon kom därefter att arbeta som sjuksköterska i olika städer, bland annat i Stockholm och Östersund. Monica specialiserade sig inom hjärtsjukvård och hon arbetade många år på hjärtintensiven.

Hon kom sedermera även att arbeta inom primärvården och på sjukvårdsrådgivningen. Monica var fram till våren 2019 fortfarande yrkesverksam, men kom då efter 50 år som sjuksköterska att bli pensionär. Hon fortsatte dock som instruktör för hjärt- och lungräddning inom Jämtland och Härjedalen.

Som person var Monica social och utåtriktad. Hennes förmåga att skapa kontakter och lära känna nya människor var fantastisk. Monica var omtänksam med ett stort engagemang och omsorg för familj, vänner och bekanta. Kontakten med mina barn Klara och Erik var daglig. Monica ringde innan skolan, för att säga god morgon och önska dem en bra dag. Vid skollov hängde hon gärna med, oavsett aktivitet, från tidig morgon till sen kväll. Att Monica passerat 70 år var inget man kunde ana, utan hennes energi tycktes outtömlig och hennes positiva lekfulla sätt var smittande och det var alltid nära till skoj och skratt.

Monica hade en passion för matlagning. Hon gillade att testa nya maträtter med spännande kryddning som släkt och vänner fick förmånen att avnjuta. Att planera och förbereda inför en tillställning eller middag var halva nöjet.

Monica var en aktiv person som uppskattade aktiviteter av olika slag. Hon fann stor glädje av friluftsliv, dans och gymnastik, alltid stilig i håret och med läppstiftet på plats. Monica älskade även äventyr och gillade att utmana sig själv. Hon reste till djungeln, öknen och på safari, dock aldrig på charter, då hon ville uppleva och möta det genuina i olika länder. Hon reste såväl ensam som med någon vän. I maj 2019 var Monica på Mallorca och vandrade i bergen, innan det uppdagades att hon bar på en svår sjukdom.

Att Monica skulle drabbas av sjukdom, som efter ett snabbt förlopp skulle avsluta hennes liv, är svårt att ta till sig och förstå.

Sorgen och saknaden är obeskrivligt stor.

Katarina Norlén