Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: PA Sjölund, Östersund

Pär-Arne, PA, Sjölund, Östersund, har avlidit i en ålder av 58 år.

Min bror PA har lämnat oss familj, släkt och vänner alldeles för tidigt.

PA växte upp i Handöl, en plats som han älskade och som han återvände till så fort han hade möjlighet. Som barn fick vi ofta följa pappa Gunnar på ripjakt och fisketurer. Jakt och fiske har varit en gemensam nämnare för oss genom alla år. Jag bär med mig många fina minnen som vi fått uppleva tillsammans i skog och mark.

PA har varit den snällaste broder man kan tänka sig. Redan som liten, då han fick höra att han skulle få ett syskon, så var det självklart för honom att det skulle bli en lillebror, det var hans största önskan har mamma Elsie berättat. PA har alltid funnits till hands och alltid ställt upp om man har behövt hjälp. Det är vi honom evigt tacksamma för.

I unga år var det mycket idrott som gällde och på vintern var det framför allt längdskidåkning. På sommaren spelade vi mycket fotboll och alla ungdomar i byn var med. Ofta avslutade vi med bad i Ängarna. Sommarstugan i Skatval vid Trondheimsfjorden var annars paradiset för oss där vi tillbringade flera veckor varje sommar.

När PA så småningom började högstadiet blev det inackordering i Järpen på elevhemmet, 7,5 mil från Handöl. Även här var idrotten en central del i hans tillvaro. Han gick även gymnasiet i Järpen.

Efter att ha jobbat några år inom olika yrken, kom han in på den skogliga banan där han så småningom kom att gå på skogsbruksskolan i Bispgården. PA blev sedan skogsbranschen trogen, där han i huvudsak arbetade som virkesköpare. Hans lättsamma och glada sinne blev en stor tillgång vid många skogsaffärer.

PA:s största fritidsintresse var älgjakten och hans hundar. Genom alla år vi fått tillsammans i Byvik så har hans stora engagemang runt jakten varit till stor hjälp för oss övriga i jaktlaget. Det blev många dagar och nätter som tillbringades i skogen och kojan. Här trivdes PA som allra bäst, i god samvaro med sina jaktkompisar.

2004 träffades PA och Sarah. De fick 13 fina år tillsammans. 2008 föddes Stella. PA har alltid funnits till hands för Stella och hennes storasyster Ebba. Att få bli pappa var en stor lycka för honom vilket han visade i både ord och handling.

Att snickra och bygga var också något som PA gillade att hålla på med när tid gavs. Hemma i huset på Odlarvägen finns många fina minnen kvar efter hans hantverk.

PA hade en stor vänkrets runt sig. På Odd Fellow var han en trogen broder. Skratt och sång i goda vänners lag var något som han uppskattade.

Under de två sista åren som PA kämpade mot sin sjukdom, klagade han aldrig. Trots hans positiva inställning fanns det till slut ingen återvändo.

PA lämnar ett stort tomrum efter sig. Många är de ljusa minnen som för evigt finns bevarade.

Bosse