Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Paula Eriksson, Storbränna, 94 år

Våra älskade mamma, svärmor, mormor, farmorsmor har avlidit.

Hon föddes i Knutbränna som nummer fyra i en syskonskara på tio barn. Mor fick tidigt börja arbeta eftersom hennes far gick bort när mamma var tio år, då var det bara att gå och mjölka korna, och göra olika sysslor i hemmet. När hon var fjorton år fick hon anställning som piga hos Anton Öst i Husås, där var hon några år. Därefter gick hon hushållsskola på Munkflohögen.

När hon var tjugofyra träffade hon vår pappa, Jonas Eriksson, och de fick sitt första barn, sedan gifte de sig och flyttade till pappas hemgård i Storbränna. Där började de med jordbruk. Sedan föddes två barn till. Gården togs över av sonen när mor var i sjuttioårsåldern, men arbetet fanns kvar.

Mamma var duktig på att laga mat och baka, det skulle alltid vara sju sorters kakor. Hon gick vävkurs och vävde gardiner, dukar och mattor. Virkning och sticka strumpor till släkten gjorde hon ända tills förra året.

År 2013 drabbades mor av sjukdom, efter sjukhusvistelsen så blev Häradsgården i Lit hennes boende. Men Storbränna förblev i hennes hjärta. Hon har nu lämnat oss i sorg och saknad.

Barnen med familjer