Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Per Olov Eriksson, Backen, Rödön

Den 23 april somnade Per Olov (PO) in i kretsen av de närmaste efter att ha varit sjuk i cancer i två och ett halvt år. Han blev 67 år.

PO var en mycket utåtriktad, engagerad och glad person och han behöll sitt humör in i det sista.

Per Olov lämnade oss på gården där han levt och verkat i hela sitt liv. Han var yngst i en syskonskara om tre. Han hade en bror, John-Erik, som gick bort i 50-årsåldern  och en syster,  Ingeborg, som han stod nära. Båda föräldrarna gick bort tidigt och PO övertog gården innan han fyllt 20 år. Redan när han gick på högstadiet hjälpte han sin mor på gården och det hände att vårbruk och kalvningar fick gå före studier.

Per Olov var mycket intresserad av sport och genomförde många Vasalopp. Han hade ett uppdrag som betydde mycket för honom och det var ordförandeskapet i Haldo Hansson-kommittén som varje år arrangerar skidloppet Haldo Hanssons minne där han bland annat skötte prisutdelningen i många år. Han överlämnade också varje år kommitténs pris till länets idrottskvinna. PO åkte förstås själv skidloppet flera gånger i den gamla sträckningen.

Han månade mycket om hembygden och var en av initiativtagarna till Tullus-Sjöbygden byalag. Det bildades i slutet på 80-talet och köpte Missionshuset i byn, som med frivilliga krafter, bidrag från kommunen och gåvor renoverades till att aktivitetshus för alla oss som bor i bygden. Många roliga tillställningar med revyer, dans, god mat och pubkvällar har arrangerats. Sång i juletid, brasan på sista april, Backvikspimpeln, vävstuga, luftgevärsskytte och vissa ansvarsområden inom arrangemanget Tullus traktorpulling är några exempel på aktiviteter där PO varit delaktig.

Byalaget hade ett lag i St Olofsloppet där Per Olov i många år var drivande och såg till att den interna tävlingen mellan Tullus-Sjöbygden, Kälen och Rödön om dasslocket hölls vid liv. Han var ordförande i byalaget i många år och en viktig uppgift i den rollen tyckte han var att välkomna nyinflyttade.

Per Olov var intresserad av trav och hade egna hästar som han tränade.

Vi, hans barn, barnbarn, övrig familj och en stor vänkrets saknar hans härliga skratt, alla upptåg han tog med oss på, alla traditioner han skapade, alla historier han hade att berätta och mest av allt hans varma vänliga hjärta! Det är tomt och tyst!

Familjen