Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Peter Nilsson, Östersund

Vår älskade son, bror, morbror och svåger har gett upp kampen mot de sviter han drabbats av under sin knappt fyra veckor långa sjukhusvistelse.

Annons

Peter växte upp på Frösön i ”vithusen” på Bergsgatan, med många kompisar, som fortfarande var hans bästa vänner.

Några av de saker han gillade att göra under uppväxten var att segla optimistjolle, åka moppe, slalom, skateboard med mera.

En fin, glad, positiv, humoristisk, omtänksam, kärleksfull och levnadsglad människa fick inte fortsätta att leva sitt rika liv som var fyllt av familj, vänner, musik, film, fika, restaurangbesök, konserter, trav, basket med mera.

Under de senaste åren blev Peter ett stort basketfan och såg alla Jämtland Baskets hemmamatcher i Sporthallen, inklusive mat på Before Basket. Med sitt sociala sätt fick han även många nya vänner där.

Hos Peter stod dörren öppen för alla. Med sitt stora hjärta fanns han alltid till hands för en pratstund och fika. Peter klagade aldrig över någonting, fast han inte hade den lättaste livssituationen själv. Trots en muskelsjukdom, som han har haft hela livet, hade han alltid en otroligt positiv livssyn och såg möjligheter istället för svårigheter.

Många är de gånger då mina barn har varit hos sin bästa morbror och varit uppe på kvällar och nätter för att titta på film, spela tv-spel, äta godis, ostkrokar och mysa tillsammans. De har uttryckt att ”hos Peter är det ett laglöst land” och han gav sina syskonbarn mycket tid och villkorslös kärlek.

Han tänkte alltid på alla andra före sig själv och var mån om alla in i det sista. Han hade ett fadderbarn, var världsförälder och var gudfar till ett av sina vänners barn.

Nu har himmelen blivit rikare, och framför allt så mycket roligare. Peters härliga humor fanns alltid med, så även de sista veckorna på sjukhus, trots att han kämpade för livet.

Peter har månat om så många och gett kärlek, omtanke och glädje i andras liv. Svårt att förstå att han inte längre finns hos oss.

Sorgen är stor.

Peter är för alltid älskad!

Familjen genom lillasyster Mari

Annons