Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Renée Melin, Frösön

Vår älskade mamma, Renée Melin, född Olsson, föddes den 27 juli 1969 och växte upp på Frösön och Genvalla. Hon var den äldsta av två, med sin lillebror Morgan Olsson. Syskonen spenderade alla sina somrar i Sörli/Norge hos momma Petra. Där väcktes glädjen att vistas i naturen.

Vännerna var väldigt viktiga för mamma. Hennes tjejgäng som skapades i ung ålder, med nya tillskott på äldre dagar, höll alltid ihop och gjorde mycket roligt tillsammans. Det blev många oförglömliga middagar och resor runt om i världen.

I Östersund 1992 träffade hon maken Michael Melin, de förlovade sig efter sex månader och fick nästan 30 fina år tillsammans. 1996 kom deras dotter Matilda och fyra år senare lillebror Milton.

Under sitt liv jobbade Renée med service i alla dess slag, hon älskade att hjälpa och jobba med människor. När hon hade gett allt, så gav hon gärna lite till. Detta speglades även när hon var med familj och vänner, som alltid prioriterades först.

Mamma var en kreativ själ som älskade att vistas i naturen. Det plockades mycket örter och växter som hon sedan bryggde te på eller använde i diverse medicinska syften. 

Hennes kreativa talang sträckte sig även till annat hantverk såsom drejning och matlagning. Både huset på Frösön och stugan i Våge är fyllda av egengjorda skålar, tallrikar, vaser med mera, som påminner om henne dagligen.

Ett minne som var väldigt signifikativt för mamma var att vakna upp till doften av nybakt surdegsbröd, serverat med hennes lyxiga frukostar. Till middag bjöds det sällan på något medelmåttigt, varje måltid lagades med kärlek och precision likt en Michelinkock. En av hennes specialiteter var hennes Moules Frites som många nära och kära fick njuta av.

I sinnet var hon lika strålande som hennes leende, genom hennes ögon iakttog hon livet och människorna runt sig med ödmjukhet och såg gärna det positiva först.

Mamma var som en människa ska vara, vår saknad är bottenlös. Föreställer man sig hur hon vänder sig om, sittandes i sin solstol med bok i hand och ger oss sitt leende som var större än livet, då kan man hålla sig på ytan.

Vi är oändligt tacksamma för att vi fick dela våra liv med dig, och vilket avtryck du lämnar efter dig. En älskad fru, mamma, dotter, syster, gudmor och vän.

För alltid i våra hjärtan,

Michael, Matilda, Milton