Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Ruth Jönsson, Östersund

Ruth Jönsson, Östersund, har avlidit efter en tids sjukdom i en ålder av 79 år. Hon sörjs närmast av maken Nils samt barnen Pär och Lena, med familj.

Ruth växte upp i Odensala tillsammans med tre äldre bröder och var sin hemstad trogen i hela sitt liv.

Efter examen i flickskolan 1953 började hon arbeta på kontoret på KF:s lagercentral i Östersund. Där stannade hon under hela sitt yrkesverksamma liv och där träffade hon också sin blivande man Nisse. De gifte sig 1956 och flyttade till Frejagatan i Odenslund. Samma år föddes sonen Pär, och tre år senare dottern Lena.

Huset på Frejagatan kom att bli familjens fasta punkt under nästan 50 år. Där i köket hade Ruth radion ständigt påslagen. Det kom ofta besökare och det bjöds alltid på fika.

Ruth var en mycket snäll och omtänksam person och hon tyckte om att ha människor runt omkring sig. Hon upprätthöll en mycket god kontakt med släkt och vänner och missade aldrig en födelsedag. Hon bjöd gärna in till middagar och fester.

Under åren på lagercentralen var hon aktiv i kooperativa personalklubben. Hon satt även med i styrelsen för Östersundsgymnasterna. Efter arbetslivet var hon aktiv i Röda korset och började då att ägna sig åt vävning. Det kom att bli ett stort intresse.

Ruth åkte gärna på semester i Sverige. Resorna tillsammans med Nisse var ofta av det aktiva slaget. De åkte på cykelsemestrar och gjorde skidturer, bland annat Kungsleden.

Hon hade mycket god kontakt med sina barnbarn i Stockholm och de var alltid välkomna till huset på Frejagatan, och senare lägenheten på Körfältet. Det blev många skollov med ljusa minnen av mormor. 

Familjen