Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Seved Gabrielsson, Ope

Vår älskade bror Seved Gabrielsson har lämnat oss med stor saknad efter långdragen sjukdom.

Seved föddes den 11 juli 1939 i Skärvången och växte upp med familjen på några olika orter i Jämtland. Han utbildade sig inom flygvapnet i Söderhamn och i Västerås. Därefter arbetade han i "berget" på Frösön och bosatte sig i Östersund.

Intresset för flygvapnet svalnade dock och Seveds intresse för kläder och klädindustrin tog över. Egen tillverkning började först i liten skala i Hammerdal och genom åren växte den med tillverkning av kläder och kollektioner i Danmark, Portugal och senare även i Asien. I Danmark tog man också med Seveds hjälp fram en ny tråd med unika egenskaper för collegematerial. Denna tråd användes sedan även av andra grossister i deras kollektioner.

1969 öppnade han också Östersunds första butik, "Gabriel" på Storgatan, som också finns kvar på samma adress idag. 

Senare startade han en industri för tryck och brodyr på kläder i en ny firma. Där sålde han profilkläder till företag och föreningar, både av egna tillverkade plagg, men även senare brodyr av kepsar, allt med en handfull anställda. 

Kan också nämnas att under senare delen av 60-talet var Seved en av initiativtagarna och krafterna i bildandet av Republiken Jämtland med Yngve Gamlin som president och med bildandet av föreníngen "Röda Luvan". 

Senaste åren tillbringade Seved vintrarna i Thailand, men återkom alltid resten av året till sitt kära hem vid Storsjön i Ope. Under åren har dörren alltid varit öppen där och umgänget stort med släkt och vänner, i yngre år med tennisturneringar sommartid. 

Seved var en sann entreprenör och var aldrig rädd för att ta egna vägar. Ungdomlig i sinnet och en estet med stor integritet, alltid öppen för nya idéer. 

Sedan Seved fick sin diagnos våren 2012 vårdades han i hemmet. Det är med stor sorg Seved har lämnat oss.  

Solveig, Maria och Tomas