Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Signe Sundström, Bromma

Vår kära moster/faster Signe Sundström från gården Nyland i Ede, Hammerdal men bosatt i Bromma, har lämnat oss 17 syskonbarn, svägerskor, övrig släkt och vänner, tio dagar innan hon skulle fylla 98 år.

Signe utbildade sig till undersköterska. Hon arbetade både i Östersund och i Stockholm under många år på både barnhem och sjukhus. Hon var mycket uppskattad av arbetskamrater och patienter.

Signe var även mycket allmänbildad, intresserad av allt vad vi syskonbarn sysslade med och satte sig in i det. Hon stickade otroligt många sockor som hon skickade till sina släktingar runt om i Sverige. Dessutom skickade hon sockor med en brorsdotter som reste till Indien och Marocko som barn där fick ta del av.

Säg den som inte har fått smaka hennes rullrån som hon skickade runt till sina släktingar, men även gav till personal på till exempel vårdcentralen och till butiksanställda. Inget var omöjligt för henne.

Hon var som en extramamma för oss, när någon miste sin mor.

En av oss kusiner sa, att när hon hörde att moster kommit hem till Nyland, då kastade hon sig på cykeln för att träffa henne. Eller ett morsdagskort till momma där ett syskonbarn skriver: Grattis på mors dag. När kommer moster Signe hem? Det säger allt, hon hade ett unikt intresse av oss och andras barn.

Hon gjorde flera resor, bland annat till Afrika och Mellanöstern.

Signe hade ett koloniland med stuga i Bromma där hon ägnade mycket av sin tid, inte bara med sin lott utan även att hjälpa andra med deras sysslor.

Vår sorg är stor. Hon var något alldeles särskilt, stark, tålmodig, omsorgsfull, kärleksfull och humoristisk. Ja, det finns inga superlativer, om hur hon brydde sig om oss alla. Hon var och är ett föredöme för oss. Må vi förvalta hennes minne väl.

Vi sörjer, men minns henne med glädje och kärlek.

Kerstin Eriksson och Gudrun Borglund