Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Siv Persson, Hammerdal

Vår älskade, fina mamma somnade lugnt och stilla in på kirurgavdelningen på Östersunds sjukhus den 13 mars 2021. Mamma insjuknade i november 2020 och hon ville så gärna övervinna den kamp mot cancer som så olyckligt drabbade henne.

Mamma växte upp i Solberg på vackra Norbergsgården och hon var yngst av nio syskon. Hennes ungdom fylldes av sysslor på hemgården, extrajobb på lanthandeln hos Torsten och Anna i Solberg och många andra sysslor.

När mamma var ung kvinna utforskade hon modigt Stockholm och jobbade ett tag på LM Eriksson. Under den tiden blev tyvärr både fadern Svante och modern Bengta sjuka och familjen i Solberg kallade hem mamma, för att hjälpa till med omsorg av föräldrarna och arbete på hemgården. Mamma var endast 20 år när hon sedan miste både sin far och mor.

Vår pappa Sören Persson från Helgeåkilen träffade mamma 1964 och de fick oss; Anneli 1967 och Kristin 1971.

Mamma var också en omtyckt dagmamma och sedermera en väl anlitad timvikarie inom hemvård i Hammerdal. Mamma var ödmjuk och snäll, som alltid satte andra på första plats.

Sommarstugan i Solberg blev hennes ögonsten där dörren alltid stod öppen för nykokt kaffe och god hemlagad mat.

Mamma är saknad av många och hon har satt spår av många ljusa och vackra minnen. Vår tacksamhet är stor över hennes varma sätt och kärlek som alltid fanns där för oss under hennes liv. Mamma blev 77 år.

Anneli och Kristin