Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Sivert Nilsson, Storhallen

Sivert var en varm, snäll och generös person. Han har bott större delen av sitt liv i Storhallen, tillsammans med sin livskamrat Anna-Britt. Kärleken till sin hembygd Hunge och hans släkt där, har också haft en stor plats i Siverts hjärta.

Sivert var erkänt skicklig i sitt arbete som han var trogen hela sitt yrkesliv, när han körde sin väghyvel för Vägverket. Det var genom sitt arbete med att "göra väg" som han kom att träffa sitt livs kärlek Anna-Britt och så småningom bosatte sig i Storhallen.

Sivert var mycket social och tyckte om att ha många människor omkring sig. Fester var något han uppskattade, ofta på Storhallens bygdegård eller nere i sportstugan vid Ljungan. På hans 80-årsdag bjöds det på ett stort kalas och Siverts ögon strålade av lycka, då släkt och vänner samlades hemma på gården i Ol´ors.

Genom åren har Sivert skaffat sig många vänner runt om i hela landet och hans sinne för humor var uppskattat. Han skojade ofta friskt med sina vänner och Siverts porlande skratt smittade av sig till alla i hans närhet.

Fritiden ägnade Sivert helst åt att vara ute i naturen. På vintern blev det skoterfärder i skogarna runt Storhallen, som exempelvis upp till Västänga eller utflykter till fjällvärlden på vårvintern. På sommaren åkte han gärna ut med båten och framåt hösten var det fyrhjuling och bärplockning som upptog stor del av tiden. Musik var också något som han tyckte mycket om och han lyssnade gärna på musik i bilen eller hemma i lillstugan.

Sivert hade ett stort intresse för sport och kunde spendera många timmar framför tv:n, allra helst såg han på boxning, motorsport, tennis eller längdskidåkning. Han följde med stort intresse hur det gick för barnen i hans närhet när de var ute på sina tävlingar eller olika sportevenemang.

Sivert var mycket barnkär och alla barn som har funnits på gården i Ol´ors genom årens lopp kan vittna om hur de trivdes i hans närhet. Flera generationer av barn har haft lyckan att lära känna Sivert, som till exempel Anna-Britts systerbarn, deras barn och barnbarn. Sivert var även en sann djurvän, gårdens hundar och katter hade lätt att ty sig till honom.

Sivert kommer att vara saknad av många och allra mest av Anna-Britt som delat både glädje och sorg med sin livskamrat.

Sambon Anna-Britt