Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Sonja Gulle, Östersund

Som tidigare meddelats har Sonja Gulle avlidit vid en ålder av 88 år.

Sonja föddes i Ström men växte upp i Österåsen, där hennes föräldrar Gustav och Sigrid Sandström drev en lanthandel.

Efter handelsskolan i Sundsvall började Sonja som sekreterare först på Centralföreningen i Östersund och därefter på bryggeriet samt under en period på Skogsägarföreningen.

Efter några års barnledighet började Sonja först som sekreterare på Landstingets byggnadsavdelning, för att därefter fortsätta som inköpare på försörjningsavdelningen fram till sin pensionering.

På midsommarafton 1959 gifte sig Sonja med Bengt Gulle och paret firade således diamantbröllop i juni 2019.

Ett av Sonjas intressen var numismatik, där hon bland annat var verksam i styrelsen i Östersunds Myntklubb under flera år.

Sonja var också intresserad av resor till olika platser runt om i världen och då gärna till ställen innan dom hade blivit alltför turistiska, som till exempel Kuba, Kina, Gambia och Maldiverna. Ofta gjordes resorna tillsammans med väninnan Ulla Hansson.

Efter att Sonjas familj 1972 köpte fritidshuset på Tannérudden i Korvågsnäset vid sjön Näkten kom mycket av hennes fritid att spenderas där. Sonja uppskattade tillvaron mycket tillsammans med sin familj i Korvågsnäset, där hon gärna både vinter och sommar fiskade eller bara var ute med båten på sjön under fina sommardagar.

Sonja var alltid förstående, positiv och omtänksam och det är nu med stor saknad som hon har lämnat oss.

Bengt och Pär Gulle