Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Sture Norberg, Saltsjöbaden/Stockholm

En renodlad lantmätarkis har somnat in. Född i Nybyn/Sidensjö den 4 oktober 1931 i ett skogsbrukarhem, snabb i både ben och huvud.

Benen gav segrar på orienteringsbanan och huvudet hjälpte tanken fram till en civilingenjörsexamen. Svenska armén fick njuta av Stures glada närvaro en stund på 40-talet. En kvinna vid namn Märta fångade både blick och hjärta. 

Två döttrar kom. En Anna och en Karin. Arbete i kartans tjänst gav flera hem, Norrtälje, Sundsvall, Örnsköldsvik, Östersund och Gävle. Karriären forsade likt älven fram. 

En omtyckt och envis man gav sitt liv åt Lantmäteriet och blev till slut dess direktör.

Paradiset på jorden ligger i Ångermanland, vid en liten sjö och det var där som Sture kände sig som bäst, med en go´ bit mat och ett glas med sång om lantmätarkasken.

Vi far dit ibland och då sjunger vi för fullaste halsar på lantmätarvis.

Han bodde sina sista 3,5 år på Båthöjden Plaza i Saltsjöbaden/Stockholm.

Begravningen äger rum i Uppenbarelsekyrkan i Saltsjöbaden. Sedan får pappa vila i familjegraven vid Sidensjö kyrka i Ångermanland.

Tack för allt pappa!

Vi saknar dig så.

Anna, Karin, Mågen Robert och Theo och vår Basset Ulric