Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Sven Artur Engström, Havsnäs

Sven Artur Engström, Havsnäs, har avlidit i en ålder av 81 år. Närmast anhöriga är hustrun Kerstin samt barnen Ann-Helen, Christer och Thord med familjer.

Sven Artur Engström från Havsnäs har under många år gjort ovärderliga insatser i Havsnäs Bygdeförening och bygden som helhet. Han beskrev själv i en berättelse som han lämnade till Havsnäs hemsida hur orten har utvecklats under åren, en ovärderlig historia för de yngre och för oss som kommit senare till Havsnäs. När vi läser den upptäcker vi att Sven Artur har haft ett stort engagemang och varit drivande i väldigt mycket av den moderna utvecklingen av Havsnäs.

Bystugan vid Sågbacken i Havsnäs hade Sven Artur som en av pådrivarna. Han såg till att det som beslutats också genomfördes utan att dra ut på tiden. Med sitt rika kontaktnät hade han en god blick för vad som skulle kunna vara till gagn för alla.

Att bystugan liksom stugan vid Kvällknäppen skulle vara till nytta för de boende och besökande, var ett genomgående rättesnöre för Sven Artur. Han förmådde även att förmedla den inställningen till oss nya i styrelsen. När han såg brister tog han också initiativ till att göra något åt dem.

Sven Artur med sin familj ställde upp när något behövde göras.

Vi gläds och är tacksamma för allt han gjort för byn och bygden samtidigt som vi saknar honom så mycket.

För Havsnäs Bygdeförening

Erik Jönsson, sekreterare