Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Sven-Uno Hult, Östersund

Sven-Uno Hult, Östersund, har avlidit i en ålder av 82 år.

Sven-Uno Hult, en mycket kär vän har lämnat  oss efter en längre tids sjukdom, men minnet av hans gärningar och givmildhet finns kvar både genom hans arbete  och hans kamratskap.

Sven-Uno, ”Suno”, föddes i Lillänge, Östersund, som yngst i en syskonskara på 12 barn.  Hans föräldrar Marit och Gunnar Hult  drev smidesföretaget Hult Smide, där alla barnen, flickor som pojkar fick hjälpa till när de kunde.  Suno började som smed i smedjan 1951, tog sitt gesällbrev 1958 och sitt mästarbrev 1982 samtidigt som han övertog Hult Smide och drev det i 17 år.     

1954 gifte sig Sven-Uno med sin Gun-Britt och de bodde första tiden inom fabriksområdet, och de fick två pojkar och en flicka.

Under sitt yrkesverksamma liv har han arbetat som smed, brandman, anläggningsdykare och yrkeslärare. Suno var av kunder och anställda en mycket uppskattad företagsledare, vilket återspeglade sig även som ordförande i Jämtlands och Härjedalens Hantverksdistrikt och som ordförande i Östersunds Fabriks- och Hantverksförening.  1971 gick Suno med i  Ordenssällskapet Jämtlands Gille där han har lagt ned ett gediget arbete.

Sven-Uno efterlämnar ett stort tomrum för anhöriga och en stor kamratkrets.      

GPK