Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Tage Karlsson, Tångböle

Vår käre far och farfar Tage Karlsson, har lämnat oss efter ett långt, strävsamt och glädjerikt liv. Han skulle ha fyllt 90 år nästa sommar.

Tage var känd som en glad, snäll och hjälpsam person som värnade om sina vänner. Tage gifte sig med Britt i oktober 1948, då han arbetade som butiksbiträde. Samma år föddes sonen Staffan. Senare flyttade familjen till Ånn där Tage arbetade på byns butik. 1952 föddes så sonen Björn. Familjen flyttade så småningom till Östergraninge där Tage arbetade som butikschef i 1,5 år innan familjen flyttade till Färila och Tage tog jobb som butikschef där.

Sedermera köptes Britts hemgård Backen i Tångböle, och livet tog en ny bana som lantbrukare och skogsägare. Efter tiotalet år slutade de med boskap på grund av Britts allergier. Tage tog då arbeten som byggnadssnickare och arbetade också i skogen.

Tage älskade att dra sig undan till snickarboden då och då, där han skapade olika saker på beställningar från vänner. Han gillade att fiska och framförallt då vintertid, när han åkte skoter till en tjärn eller ut på Gevsjön.

Efter hustrun Britts död, blev livet ensamt för Tage, men hans positiva attityd hjälpte honom att gå vidare. Han hade mycket kontakt med barn och barnbarn och gladdes speciellt åt barnbarnen som han umgicks med så fort möjlighet bjöds.

Efter en olycka i servicelägenheten där han bodde på slutet, blev komplikationerna allt för svåra, och den 8 december orkade inte kroppen mer.

Tage sörjs närmast av barn och barnbarn, släkt och många vänner.

Staffan