Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Torbjörn Oja, Svenstavik

Vår älskade Torbjörn har efter en kortare tids kämpande efter sviterna av stroke avlidit i en ålder av 55 år.

Annons

Han föddes i Eskilstuna och vid 10 års ålder flyttade familjen till Åkersberga och där stannade han till 25 års ålder.

I Åkersberga arbetade Torbjörn bland annat för landstinget med sjuktransporter, som han trivdes med. Han var en ödmjuk människa med gott hjärta och satte stort värde att få hjälpa människor.

Längtan att byta miljö och komma till Norrland gjorde att Torbjörn 1986 flyttade till Duved. Där arbetade han på en bensinstation som han senare förvärvade och som han drev till 2005. Han var väldigt engagerad i företaget och unnade sig själv sällan ledighet. Kunderna kom alltid i första hand Efter hand blev det dock allt jobbigare att driva företaget så han valde att avsluta verksamheten. Torbjörn saknade aldrig jobberbjudanden och så småningom valde han att börja jobba åt Coop i Storlien. Eftersom han var servicemänniska så blev han snabbt omtyckt av både kunder och arbetskamrater.

Han var också fackligt engagerad i Handelsanställdas förbund.

Torbjörn var anställd i det företaget tills han blev sjuk och inte längre kunde göra sig själv rättvisa.

Torbjörn var en aktiv människa när han var frisk. I unga år var han en lovande hockeyspelare och fotbollsspelare för lokala klubbar. Torbjörns intresse förutom idrott var jakt och fiske. Han deltog i älgjakten runt fjälltrakterna i Duved. På senare tid var Torbjörn delaktig i Säters jaktlag i Svenstavik. Skogen och naturen var en stor del i hans liv.

Torbjörns hjärta var ofta lika mycket i byn Kainulasjärvi som han pratade så varmt om. De stunder han hade möjlighet så tackade han inte nej till att åka till byn för att få fiska i sin barndoms bäckar.

Han kunde aldrig glömma när han som sjuåring fick följa med sin farbror Torsten till Pesonen, där han fick sin första stora gädda som inte rymdes i hans lilla fiskeväska. Hans fiske i byn slutade vid samma bäck 2012.

Torbjörn hade ett varmt hjärta och var väldigt mån om far och mor, Helena, Eva, Pecka, Oskar, Isak, Johan, Anna, Lars-Emil, Lilly, släkt och vänner.

Vi kommer alltid att älska honom och vi kommer alltid att minnas den kärlek och omtanke han gav oss.

Sov i ro tills vi åter en dag träffas.

Familjen