Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Torsten Hellgren, Åse, Trångsviken

Torsten Hellgren, Åse Trångsviken har avlidit i en ålder av 96 år. Närmaste anhöriga är syskonbarn, syskonbarnbarn och förra hustruns dotter Kerstin.

Torsten föddes och växte upp som näst yngst i en syskonskara på sju barn i Paradiset, Laxviken vid stranden av sjön Hotagen. Han gick i skolan i Laxviken. Som vuxen arbetade han på Konsum i bland annat Jämtlands Sikås. Därefter bodde han på Frösön många år, vidareutbildade sig och fick tjänst som utsättare på Vägverket.

Torsten var en friluftsmänniska som tyckte om att åka skidor, plocka bär och vara ute i skog och mark. Senaste gången han åkte skidor var dagen före Vasaloppet i år! Ända upp i hög ålder körde han bil och åkte på dans i närheten.

Sedan 90-talet har han bott i egen villa i Åse, med en vidunderlig utsikt över fjällvärlden och med en fantastisk trädgård. Där njöt han och pysslade på sommaren och på vintern var han noga med att skotta snö och hålla fint. Han var också aktiv i Åse kalkmuseum.

Torsten hade nära kontakt med Kerstin och hennes familj. Tack vare deras insatser, hemsjukvård och hjälp från hemtjänsten kunde han bo hemma till slutet, trots problem med synen och balansen. Efter kortare sjukhusvistelser somnade Torsten in lugnt och stilla omgiven av sina närmaste. Hans önskan var att begravas i Laxsjö.

För släkten genom syskonbarnen

Harriet Hӕger och Stig Liv samt Kerstin Jonsson