Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Ture Persson, Ås

Vår pappa Ture Persson somnade in den 7 april. Han blev 98 år.

Ture föddes 1922 i Åkeräng, Digernäs. Familjen bestod av makarna Artur och Ebba Persson samt Ture och hans tre syskon.

Ture gick i skolan i sex år och efter skolgången började han sitt yrkesliv. Han arbetade vid Lantmännens centralförening innan värnplikten, och därefter fick han anställning vid skogsägarföreningen.

Ture gifte sig med Irene Svensson 1945 och familjen utökades med oss tre barn. Ture och Irene kom att dela hela livet tillsammans.

Året blev 1952, och Ture köpte en traktor för att starta ett eget företag. Han arbetade hårt och företaget växte och utvecklades mot det som idag är Frösö Grävmaskiner AB. Ture var verksam som väghyvelförare i företaget till 85 års ålder. Arbetet kom att bli ett av hans största intressen i livet.

Som person var Ture mycket social och han tyckte om att umgås med människor. Han åkte gärna på bussresor eller ordnade ett trevligt kalas för sina vänner. Ture tyckte mycket om att dansa och stilla vals var det bästa han visste.

Saknad!

Börje, Majvor, Monica