Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Ulla Jacobsson, Östersund

Vår kära syster Ulla Jacobsson lämnade oss efter en kort tids sjukdom den 21 november i en ålder av 85 år. Hon efterlämnar sambo, barn, sonhustrur, barnbarn samt syskon.

Ulla föddes som nummer fyra i en syskonskara på sex. Alla växte upp på ett kolonat utanför Rätansböle i södra Jämtland. Efter avslutad folkskola arbetade Ulla som barnflicka. Därefter gick hon Rösta lanthushållsskola och sedan barnsköterskeutbildning i Umeå, där hon utexaminerades 1956.

Hon började på Östersunds sjukhus 1957 och arbetade där över 40 år till sin pension.

1957 träffade hon Bertil som hon sedan gifte sig med, byggde upp ett hem på Frösön och fostrade upp tre adoptivbarn.

Efter Bertils bortgång träffade hon John Westerlund och dom köpte en mindre skogsfastighet i Börjesjö där de bodde i mer än 20 år. De flyttade därefter till ett seniorboende i Östersund.

Ulla har varit en aktiv person och idrottat . I slutet av 50-talet åkte hon skidor för Åsarna IK med mycket fina resultat. På 60-talet och framåt orienterade hon.

Ulla tog även jägarexamen och deltog i jakten på fastigheten i Börjesjö. Hon var även intresserad av skogsskötsel, så det mesta av plantering och röjning gjorde de själva.

Det största intresset var nog bärplockning, bland annat hjortron och hon stretade många gånger upp för Ottfjällets sluttning för att söka bär.

Ulla var en social person och deltog i det föreningsliv som fanns. Ulla och John har stekt många kolbullar. Hon var även kyrkvärd några år i Sundsjö kyrka.

Vävning och trädgårdsarbete var också stora intressen och hon tillbringade många timmar vid vävstolen på vinden i Börjesjö.

Ulla skaffade sig många vänner och saknaden efter henne är stor.

Syskonen Anna-Greta och Göran