Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Ulla Nässén, Lit

Ulla Nässén, Lit, somnade stilla in den 15 december.

Mamma föddes i Porjus 1926, yngst i en syskonskara på fem barn. Familjen flyttade till Östersund när mamma var tre år.

Som 17-åring träffade mamma pappa. På en tedans ute på Frösö sportstuga tändes en gnista som sedan höll i sig livet ut. Pappa bjöd på skjuts till staden, och på den tiden var det spark som gällde. De gifte sig en gnistrande kall trettondag 1947 i Åre gamla kyrka. Med åren kom det en dotter och en son till familjen.

Mamma och pappa levde ett väldigt aktivt liv. De reste mycket, de har sett hela Sverige och Norge och större delen av Europa, oftast farande runt med husvagn. De följde också ofta med som support när sonen Jan Olov tävlade i curling. Mamma var hjärtat och den sammanhållande länken för oss barn och sedan barnbarn och barnbarnsbarn. Vem ska nu baka alla dessa underbara födelsedagstårtor med finurliga dekorationer? Mamma hade alltid något handarbete på gång. Hon stickade vantar och sockar, sydde och broderade. Ingen kunde berätta en historia som mamma. Innan hon kom till historians slut skrattade hon så mycket att vi aldrig fick höra vitsen. Mamma var alltid glad och inget var omöjligt.

Mamma och pappa fick 70 fina år tillsammans. Vi kommer att minnas mamma med glädje i hjärtat men också känna en tomhet, för hon fattas oss.

Familjen