Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Virginia Magnusson, Brunflo

Virginia Magnusson (född Eng) föddes 2 november 1927 i Njurunda och bodde sedan på fler platser runt Sundsvall.

Under tiden familjen bodde i Skönsmon utbildade sig Virginia till damfrisörska. Sitt gesällbrev fick hon i januari 1947.

I ungdomsåren tyckte hon om att umgås med vänner och att dansa. Sin första frisering hade hon i Söråker och sedan fortsatte hon med det i Ångsta, då familjen flyttade dit. Där träffade hon sin livskamrat, Fritz. Paret flyttade till Brunflo och gifte sig 1955, i Frösö kyrka. Det var en rolig tid då barnen kom och hon tyckte mycket om att pyssla med dem. 1962 flyttade familjen in i det nya hus som maken byggt i Brunflo och där bodde hon resten av sitt liv.

Hon var kreativ och konstnärlig av sig, tyckte om att måla tavlor och höll på med många olika hantverk och handarbeten så länge hälsan och synen tillät. Under tiden hon jobbade som damfrisör höll hon kurser på kvällarna i bland annat keramik och tovning åt studieförbund och även olika kurser för synskadade.

58 år gammal fick hon sitt första av sex barnbarn. Hon tog uppgiften som mormor och farmor på största allvar. Hon såg till att alla var varmt klädda, hon lagade den godaste långkokta köttgrytan och öste beröm över vad barnbarnen än gjorde eller skapade. När det ringde på dörren hann hon nästan alltid först fram och stod alltid i fönstret och vinkade hejdå.

Virginia hade alltid nära till skratt och berättade ofta att hon inte skulle vilja ändra en dag av sitt liv och hon beskrev sig själv som världens lyckligaste, så sent som några veckor innan hon stilla somnade in. Hon var nyss fyllda 90 år då hon gick bort 21 november 2017.

Virginia var familjens mittpunkt och lämnar ett stort tomrum efter sig.

Familjen